Theater tussenjaar

Een plek voor eigenzinnige individuen

Wil je een kijkje nemen in het tussenjaar van Loods13? Op 25 januari laten de tussenjaar spelers een performance en documentaire zien waar ze het eerste half jaar van het tussenjaar aan gewerkt hebben. 

Datum en tijd: 25 januari 19.30 – 20.30
Waar: Aziëhuis Rensenpark
Stuur ons een mail als je wilt komen kijken.

Wil jij onderzoeken wie jij bent als maker? Wil jij je creatieve ideeën verder uitdiepen en uitwerken? Bij Loods13 kun je een jaar aan de slag binen ons theater tussenjaar.

Heb je nog geen ervaring in het maken van theater of juist wel? In beide gevallen helpen we jou bij je onderzoek en bieden we de hulp van professionals op het gebied van theater en film.

Loods13 wordt in dit jaar jouw huis. We bieden je een vast programma van 3,5 dagen. In dit vaste programma ben je continue in contact met de rest van de groep.
De dagen die over zijn kun je invullen met je eigen artistieke werk en onderzoek. In deze vrije invulling staan wij klaar om de faciliteiten te bieden die je nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan een workshop fotografie voor jouw expositie.

 

 Vast Programma:

 

Maandag: Performance


Dinsdag: Acteerlessen en Voorstelling


Donderdag: Documentaire


Vrijdag: Regie


Eigen artistiek werk en onderzoek

Een paar voorbeelden:

Thomas kreeg keuzestress bij het kiezen van zijn vervolgstudie. Hieruit is uiteindelijk zijn performance uit ontstaan.

Femke verbeeldde haar herinneringen aan Finland door middel van interactieve installaties. Zo beplakte ze een muur met watten om de sneeuw uit Finland te verbeelden. 
Klik hier voor een documentatie van haar installatie Winterlove/Winterliefde

Judith heeft haar herstel van een verslaving onderdeel gemaakt van haar onderzoek. Hier kwam uiteindelijk de documentaire Ik Ben Ok uit voort. Klik hier voor de trailer van haar documentaire.


Lees hier hoe Loods13 en Emmen jouw thuis wordt!

Bij je aanmelding stuur je een motivatiebrief. In deze brief vertel je waarom je dit theater tussenjaar wilt doen, wat jouw passie is en wat je in dit jaar wilt leren en onderzoeken. Na deze aanmelding word je uitgenodigd voor een intake-gesprek. Daarna wordt er bepaald of je kunt gaan deelnemen aan het theater tussenjaar.

Wil jij prikkelend, kritisch en verbindend theater maken? Wil je jouw creativiteit tot uiting laten komen? Meld je dan aan voor ons theater tussenjaar!

Aanmelden tussenjaar

 

Modules (ook voor volwassenen!)

Je kunt een deel van het tussenjaar doen door te kiezen voor 1 of meer modules: regie, documentaire, performance. Leuk om naast je baan of studie te doen! Mail ons voor vragen of meer informatie.

 

Loods13 is partner in Station Noord. Station Noord is een samenwerkingsverband van de grote podiumkunstorganisaties uit de drie noordelijke provincies. Zij ondersteunt nieuwe theatermakers om in het Noorden hun talenten te ontwikkelen en hun carrières op gang te brengen. Dit netwerk bestaat uit zeventien podiumkunstorganisaties met sterke regionale wortels: Gezamenlijk bestrijken ze de breedte van de podiumkunsten: van teksttheater en performance, via locatie-, beeldend- en jeugdtheater, tot dans en vele vormen van muziek.

Heb je een vraag die wij niet kunnen beantwoorden, wil je weten hoe een kostuumontwerper werkt of zou je mee willen werken aan en groot theaterproject? Dan kunnen wij kijken of ons netwerk jullie kan helpen.

Dit is een blokken-template.php pagina