Theater-tussenjaar ‘Ik kan het maken’!

Een jaar lang aan de slag als theatermaker? Dat kan bij Loods13. Tijdens het theater-tussenjaar ‘Ik kan het maken’ van Loods13 word je een jaar lang gecoacht in het maken van een performance, een voorstelling, een film en een stuk waar je zelf in speelt. Ben jij een zelfstandige, harde werker en barst je van de creatieve ‘drive’? Geef je dan op voor het tussenjaar 2020 – 2021 door ons een mail te sturen

De workshop ‘theatertussenjaar in 1 dag’ van zaterdag 14 maart is tot nader order uitgesteld.

FAQ theatertussenjaar: 

Waarom heet het  ‘Ik kan het maken’?
In het theater tussenjaar ‘Ik kan het maken’ ligt de focus op zelf creëren, omdat dit je dwingt eigen keuzes, waarden, stijl en zelfstandigheid te ontdekken en te ontwikkelen.

Voor wie is het tussenjaar? 
Ervaring in het maken van theater is een pre maar geen must. Het is wel van belang dat je zelfstandig kan werken, feedback kan geven op anderen en op jezelf kan reflecteren. Leeftijd 17 – 27 jaar.

Waar werk je aan in het tussenjaar?
Performance
Je maakt voorstellingen met jezelf. Je zoekt de grenzen op tussen theater en andere kunstvormen. De cross-over is het broedgebied van de performer.

Regisseren
Je leert hoe je jouw verhaal omzet in theater. Je gaat met medespelers, jongeren of spelers van Loods13 aan de slag om dat verhaal zo scherp mogelijk te vertellen.

Documentaire maken
Documentaires vertellen de werkelijkheid op een creatieve manier. Je verzint je onderwerp, maakt je verhaal, filmt en monteert je eigen documentaire. Welk verhaal vertel je en waarom?

Spellessen
Je krijgt les in: elementair spel, dramaturgie, improvisatie, stemtraining, tekstbehandeling en theatertechniek en -vormgeving.

Auditietraining
Speciaal voor iedereen die binnenkort auditie gaat doen voor één van de kunstvakscholen geven we auditietrainingen.

Hoeveel tijd neemt het tussenjaar in beslag?
Je bent in totaal 3 dagen bij Loods13 aan het werk. Hier zit geen voorbereidingswerk in, dat verschilt per deelnemer. Het seizoen duurt van september – juli.

Van wie krijg ik les?
Onze docenten zijn:
Rosa da Silva (performance)
Anneminke Meijer (spel)
Eva Wortmann (regie)
Fokke Baarsen (documentaire)

Onze docenten zijn werkzaam als regisseur, theatermaker, performer of filmmaker.

Wat kost het?
€ 960,- voor een heel jaar. Minimaal 3 dagen in de week.

Hoe kan ik me aanmelden?
Wil je je opgeven voor het theater-tussenjaar 2020-2021 dat in september begint? Stuur dan een mail naar eva@loods13.nl waarin je antwoord geeft op deze twee vragen:

– waarom wil je het tussenjaar doen bij Loods13?
– wat is jouw passie en wil je hier komen leren en onderzoeken?

Vermeld in je naam, geboortedatum en je woonplaats. Nadat we jouw mail hebben ontvangen, krijg je een uitnodiging voor een intakegesprek.