Loods13

Loods13 geeft theaterlessen in Emmen en Assen, maakt voorstellingen die geïnspireerd zijn door de verhalen van jongeren en volwassenen in Drenthe en Groningen en doet bijzondere community projecten met diverse groepen om te verbinden, te enthousiasmeren en samen te ervaren.

Loods13 biedt mensen vanaf 8 jaar theaterlessen op niveau. Spelers werken in verschillende leeftijds- en niveaugroepen en zitten in een vaste jaargroep. Iedereen wordt op eigen niveau getraind en werkt uiteindelijk naar een voorstelling toe die gespeeld wordt op eigenzinnige locaties.

Naast de lessen en producties op haar theaterschool heeft Loods13 zich in Noord-Nederland gespecialiseerd in community-theater, het werken met specifieke doelgroepen op bijzondere locaties. Zo hebben in 2016 7 theatermakers gewerkt met 22 Syrische statushouders om in 3 maanden een voorstelling te maken op locatie. In september 2017 ging Thuis in Hoogeveen in reprise in Groningen in een co-productie met Club Guy&Roni en het Noord Nederlands Toneel.  Thuis in Hoogeveen.

Loods13 werkt met diverse bevlogen theatermakers. In projecten worden verschillende kwaliteiten aangesproken van zowel makers als spelers. Lessen worden hierdoor uniek, uitdagend, inspirerend en leerzaam voor spelers.

We hopen jullie te zien in de les of bij een voorstelling!

Eva Wortmann
Artistiek directeur Loods13