Loods13

Kritisch, prikkelend en verbindend. Loods13 maakt voorstellingen in Noord Nederland vanuit actueel maatschappelijke thema’s. Met haar community projecten bouwt ze aan theater voor sociale verbindingen.  De theaterschool daagt uit met onverwachte, schurende, scherpe lessen die bouwen aan de ontwikkeling van eigenzinnige individuen.

Loods13 biedt mensen vanaf 8 jaar theaterlessen op niveau. Spelers werken in verschillende leeftijds- en niveaugroepen en zitten in een vaste jaargroep. Iedereen wordt op eigen niveau getraind en werkt uiteindelijk naar een voorstelling toe die gespeeld wordt op eigenzinnige locaties.

Naast de lessen en producties op haar theaterschool heeft Loods13 zich in Noord-Nederland gespecialiseerd in community-theater (theaterwerkplaatsen), het werken met specifieke doelgroepen op bijzondere locaties. Zo werkten zeven theatermakers met 22 Syrische statushouders om in 3 maanden de voorstelling Thuis in Hoogeveen op locatie te maken. In december 2019 werkte Loods13 met acht alleenstaande moeders aan Moederliefde

Loods13 werkt met diverse bevlogen theatermakers. In projecten worden verschillende kwaliteiten aangesproken van zowel makers als spelers. Lessen worden hierdoor uniek, uitdagend, inspirerend en leerzaam.

We hopen jullie te zien in de les of bij een voorstelling!

Eva Wortmann
Artistiek directeur Loods13

foto: Pepijn van den Broeke

Dit is een page.php pagina