Archief

Total Loss Mei 2014
Total Loss is een jongerenproject waarin 30 jongeren uit Drenthe samen een theater voorstelling maken. Het project vond plaats in de meivakantie en gaf deze jongeren de unieke kans om onder professionele begeleiding een eigen voorstelling te maken en te spelen voor publiek in Theater De Muzeval in Emmen.
In 5 dagen tijd hebben de jongeren, tussen de 14 en 20 jaar, intensief aan het in elkaar zetten van een stuk gewerkt. Ze spelen, maken en ontdekken theater onder begeleiding van een team regisseurs, technici en vormgevers.
DSCN0998 DSCN0995 DSCN0971
Total Loss was een energieke voorstelling met bijzondere theatrale invalshoeken, waarin 30 jongeren via beeld, tekst en geluid vertellen over wat ze bezig houdt bekeken vanuit hun ogen. Ze namen je mee op reis door hun bijzondere, wellicht wat vreemde, gedachtenwereld.
Het uiteindelijke resultaat, de voorstelling, is 2 keer gespeeld op 2 mei 2014 in Theater De Muzeval.

Ik Vertrek Monologen 2013/2014
Krimp in Drenthe, jongeren die weg trekken, waarom, waarnaar toe… in een bijzondere theatrale setting, in lege verlaten winkelpanden, nemen jongeren uit heel Drenthe je mee… weg uit Drenthe… of toch ook weer niet?
De Ik Vertrek Monologen hadden hun premiere op het Axis festival in Assen 2013, daarna gingen ze op tournee door de provincie naar Emmen, Meppel, Coevorden, Hoogeveen en Zuidlaren.
20130515-140613.jpg    20130920-142502.jpg   Dag Dwergen...

De monologen zijn gebaseerd op eigen verhalen, toekomstbeelden van de jongeren en dus de spelers. Jorieke Abbing, ex-loods13 en momenteel toneelschrijfster heeft met de spelers gewerkt aan het theatraal maken van de tekst.
Regisseur Eva Wortmann ging met de spelers aan het werk om de monologen in lege winkelpanden tot  een indrukwekkende eigentijdse en persoonlijke voorstelling te maken.

Macbeth in 23 minuten, 2012
De Macbeth in 23 minuten is gemaakt voor het FestivalderAa in Schipborg.
Macbeth is Shakespeares kortste en bloederigste tragedie. Loods13 zet een buitenspektakel neer vol moord, spijt en macht. 13 jonge spelers die voorspellen, overheersen doden en zichzelf beschermen in 23 minuten.
Kom kijken en let op, valt Macbeth door de mand? Wie heeft er nou uiteindelijk de macht? Is dit een tragedie of komedie? Meemaken? Het duurt maar even…
 
Het stuk is herschreven door Eva Wortmanne en Richard Vrieze. Macbeth heet nu Don Mac, zoon van Don Duncan; The Godfather, en speelt zich af in de jaren ’20 in Italie. Het gegeven blijft hetzelfde; waartoe leidt de hebzucht naar macht?
 
Regie: Eva Wortmann en Richard Vrieze
Spel: Tessa Arndt, Leonie Lanting, Iris Oostingh, Amber Rozema, Milan Bos, Naomi de Ruiter, Emma Vollebregt, Annemiek Blaauwgeers, Roos Freije, Veerle Gnodde, Guyliam kempenaar, Ivo Siebum, Femke Torensma
Décor:Ivo siebum, Tessa Arndt, Leonie Lanting, Guyliam Kempenaar, Amber Rozema en Emma Vollebregt
 
P1020402 P1030323 P1020477

Dit is een page.php pagina