Lichaamsbewustzijn

Doel:

  • De spelers vergroten hun lichaamsbewustzijn.
  • De spelers vergroten hun expressiviteit in fysiek.

Onderdeel: Lichaamsbewustzijn

Inleiding

Alle spelers op Mute, webcam aan.

De docent benoemt een lichaamsdeel en deze geeft de aanzet tot het in beweging brengen van het totale lichaam. Bijvoorbeeld : neus : inademen overdreven door neus en vervolgens trekt deze het hele lichaam op tot stand. Dan ontspannen, door neus uitademen waardoor gehele lichaam in de stoel zakt

Kom als …………` in beeld.

Alle spelers op Mute. webcam aan

De docent geeft van te voren de volgorde van de spelers aan. Wanneer een speler aan de beurt is verdwijnt diegene eerst uit beeld ( naar beneden zakken). Vervolgens verschijnt de speler in beeld met een handeling en emotie / intentie. De andere spelers kijken. Op het moment dat de docent stop zegt verdwijnt de speler weer naar beneden. Andere spelers gaan associëren en schrijven hun bevindingen op in de chat. Bijvoorbeeld: handeling is likken op rechterhand en doet dit vol liefde. Een associatie kan zijn een kat of een narcist.

Kern

Alle spelers op Mute. Webcam aan .

Observeer en maak groter

De docent bepaalt van te voren de volgorde van spelers. De eerste speler doet het volgende; loop de kamer in, doe de deur dicht, loop naar je stoel en ga zitten. Ga staan en loop terug naar de deur. Doe deze open en dicht. De andere spelers observeren. de 2de speler doet precies dezelfde handelingen alleen maakt bepaalde fysieke kenmerken groter van de speler voor zich. De 3e speler maakt dit nòg groter. Etc.

Afsluiting

Reageer op wat je hebt gezien. D.m.v de chat krijgen de spelers de beurt van de docent waarna de betreffende speler het geluid aan zet.

Dit is een page.php pagina