Theaterschool

Bij Loods13 kun je leren acteren om er je beroep van te maken of gewoon omdat je het leuk vindt. De toneellessen zijn inspirerend, uitdagend en leerzaam. Plezier in theater maken staat voorop, maar er wordt ook keihard gewerkt. Ben je nieuwsgierig en heb je lef? Kom dan naar Loods13!

In september geven wij altijd gratis proeflessen zodat je weet waar je aan begint. Op deze plek geven we daar dan meer informatie over. Wil je nu meer weten? Stuur ons dan een mail.

___________________________________________________________

EXTRA!! PROEVERIJ THEATERLESSEN voor volwassenen!!!!

Wil je een stoomcursus theater voor volwassenen? Vanaf 13 mei kun je in zes weken proeven aan alle vormen van toneelspelen. Je maakt kennis met improviseren, spelen met tekst en ‘de vloer op’.
Ideaal als je wilt weten of het volgen van theaterlessen iets voor je is.

Duur : 6 weken
Maandag 19.30 – 21.30
Data: 13, 20 en 27 mei
3, 17 en 24 juni

Kosten: € 85,00 incl. BTW
Opgeven: info@loods13.nl
________________________________________________________

Overzicht cursussen

Kinderen 10 – 12 jaar

korte cursus 12 weken start: januari 2019 € 120,-
jaarcursus 28 weken start: september 2019 € 255,-

Jongeren 12- 18 jaar

korte cursus 12 weken start: januari 2019 € 140,-
jaarcursus 28 weken start: september 2019 € 325,-

Volwassenen

korte cursus 12 weken start januari 2019 € 170,- incl. BTW
korte cursus 12 weken start: september 2019 € 170,- incl. BTW

 

Aanmelden lessen

Informatie korte cursus Assen
Volwassenen beginnerscursus | 19.30 -21.30 | 12 weken
start 24 januari  € 170,- incl. BTW, leslocatie: Podium Zuidhaege.

Of je nu begint met spelen of al enige ervaring hebt, doe een basiscursus voor volwassenen! Voor iedereen vanaf 21 jaar. 12 weken achter elkaar, 2 uur in de week. Je maakt kennis met basisvaardigheden van toneelspelen, improvisatietechnieken, het spelen van eenvoudige toneelteksten en theaterspeelstijlen. Spelplezier en persoonlijke ontwikkeling staan voorop. We sluiten de cursus af met een presentatie voor publiek.

Informatie korte cursussen Emmen
Kinderen 8-10 jaar |  woensdag 14.30 – 16.00 uur | 12 weken

Thuis toneelspelen is natuurlijk leuk, maar nog leuker wordt het als je dat samen doet met andere kinderen die dat net zo leuk vinden als jij. Je kunt meteen aan de slag! Je hoeft geen audities te doen, je schrijft je in en je begint januari met de lessen. Aan het einde van het seizoen sta jij op het toneel en kunnen je ouders, broertjes en zusjes naar je komen kijken!

Jongeren 12 – 18 jaar | maandag 17.00 – 19.00 uur | 12 weken
In het basisjaar werken we aan je aanwezigheid en uitstraling op de spelvloer. We oefenen met korte dialogen, je ontwikkelt lef en zelfvertrouwen en gaat aan de slag met fysiek spelen. Wat is theater maken, wat doet muziek met een scene en hoe vertel ik mijn verhaal. Het basisjaar is voor alle spelers die starten bij Loods13 en voor de spelers die doorstromen vanuit de kindergroep.

Volwassenen | maandag 19.30 – 21.30 uur | spelen met tekst | 12 weken
Spelen en improviseren met alle mogelijkheden die teksten ons bieden. Een tekst is een prachtig houvast voor een toneelspeler. Heftige, mooie of rake woorden die een personage en een scène tot leven brengen. Hoe analyseer je een tekst en wat doet tekst met jou als speler? Iedereen kan meedoen, ervaring hebben is geen must. 

Volwassenen | dinsdag 19.30 – 21.30 uur | improviseren voor gevorderden | 12 weken
‘De vloer op’
Luisteren, kijken, incasseren en reageren op de spelimpulsen van een ander, je eigen spelimpulsen herkennen en inzetten in de scène, leren volgen en leiden. Kortom: samenspelen en gezamenlijk een spannende of mooie scène neerzetten. Heb je al ervaring in spelen vanuit improvisatie? Wil jij je ‘improvisatieskills’ verder ontwikkelen? Schrijf je dan in voor deze cursus.

Onze lessen worden gegeven in de Flintstraat 29 in Emmen . We verhuizen in het voorjaar van 2019 naar onze nieuwe locatie in het Rensenpark (Emmen). De lessen in Assen geven we in Podium Zuidhaege.

Aanmelden lessen

Bij Loods13 kan er in termijnen betaald worden en wij doen mee aan de participatie webshop van de gemeente Emmen en Jeugdcultuurfonds Drenthe.

Afmelden voor een cursus kan tot vier weken voor het starten van de lessen. Bij latere afmelding zijn wij genoodzaakt het gehele cursusbedrag in rekening te brengen.

Om je in te schrijven voor de theaterschool, moet je akkoord zijn gegaan met onze Algemene Voorwaarden en bekend zijn met onze Privacyverklaring.