Lessen voor jongeren met een (licht) verstandelijke beperking

Bij Loods13 willen wij dat iedereen zijn creativiteit kan uiten en zich kan ontwikkelen. Daarom geven wij lessen speciaal voor jongeren met een (licht) verstandelijke beperking. 

Het hoofddoel van de lessen is om beter te leren toneelspelen. Hierbij staat de ontwikkeling van de jongere centraal. Hij zoekt naar eigen grenzen èn ondersteunt bij het zoeken naar die van anderen. De leerling krijgt hulp bij het zoeken naar de eigen identiteit en vindt een plek waar hij zichzelf kan zijn. 

De werkvormen en opdrachten die worden aangeboden komen overeen met de andere lessen bij Loods13. Wel worden de opdrachten laagdrempelig ingezet. Dit betekent dat wij de opdrachten ‘simpeler’ aanbieden of dat de docent mee zal spelen of voorbeelden zal geven. Daardoor zijn de jongeren beter in staat goed mee te komen. 

De docent
Laurens Gras is dramatherapeut, dramadocent en theatermaker en heeft de nodige ervaring in het werken met licht verstandelijk beperkten. Laurens is zelf oud leerling van Loods13 en volgende daarna de opleiding artiest drama. Hierna wilde hij met specifieke doelgroepen werken en mensen helpen en volgde daarom de opleiding dramatherapie. 

Start lessen: 27 januari 2020
Maandag 16.30 – 18.30 uur
10 weken
€ 120,-

Meer informatie en aanmelden: info@loods13.nl