DigiDetox!

Leerlingen Loods13 een week lang offline

Welke invloed heeft een smartphone op je leven? Hoe vaak vlucht je in social media om aan echte gevoelens te ontkomen of een gesprek te vermijden?  Zes leerlingen van het theater-tussenjaar Ik kan het maken van Loods13 onderzoeken deze en andere vragen. Ze sluiten zich vanaf 19 november een week online af.

Wat doe je eigenlijk met je tijd zonder social media en televisie? Spelletjes? Veel te veel denken? Kun je je hoofd nog wel stil krijgen als je je eigen gedachten niet kunt remmen door het bekijken van je instagram timeline? Voor jongeren zijn social media niet meer weg te denken en daarom doen zes leerlingen van het theater-tussenjaar van Loods13 dat juist wel.

Thoma-Timo Bruinsma, Sara Janse, Nina Maris, Femke Torensma, JuliaDubbelboer en Judith Haan gaan de uitdaging aan: totale DigiDetox. Een week lang samen in een pand, zonder de vluchtweg van je scherm. De doen dit onderzoek om zo materiaal te verzamelen voor hun performances en voorstellingen in het kader van het theater-tussenjaar.

De eerste performance-presentatie van het theater-tussenjaar is op woensdag 28 november om 20.00 uur in het theater van Loods13 aan de Flintstraat 29 in Emmen. De toegang is gratis, iedereen is welkom.

De DigiDetox week is vanaf 19 – 25 november.

Verslag Rtv Drenthe maandag 19 november 2018

Zuidoosthoeker, 13 november 2018 (klik op foto om groot bestand te openen):Dagblad van het Noorden, donderdag 22 november (klik op foto):

 

 

 

 

 

 

DvhN  29 november 2018

 

En ze hebben het overleefd! (Rtv Drenthe maandag, 26 november 2018)