Acteren voor de camera

Masterclass 9 juli 
13.00 – 17.00

Deze masterclass is geschikt voor kunstenaars en docenten die hun kennis willen vergroten op het gebied van film. Ervaring met film of televisie is niet vereist. 8 personen kunnen actief meedoen met de masterclass. Van deze deelnemers wordt verwacht dat ze beschikken over ten minste een basis aan spel­vaar­dig­heden. Je kunt je daarnaast opgeven als toeschouwer. 

We gaan intensief aan de slag met bestaande scènes en improvisatie. Naast de nodige theorie ligt de nadruk op de praktijk. Zaken die aan de orde zullen komen zijn onder andere: verschillen en over­een­komsten tussen acte­ren voor toneel en film, close-up in relatie tot een totaalshot, voorbereiding op een draaidag en de dynamiek op een filmset en castings.

Aan het eind van de workshop maken we op basis van improvisatie een korte speelfilm. 


Klik hieronder om je aan te melden voor deze masterclass

IK MELD MIJ AAN VOOR DEZE MASTERCLASS

 

Fedde Hoekstra (Leeuwarden, 1970) is meer dan 30 jaar werkzaam in de Nederlandse filmwereld. Hij is begonnen als acteur in diverse Nederlandse en Friese televisieseries en speelfilms, maar na verloop van tijd steeds meer achter de schermen terecht gekomen.

Hoekstra heeft 8 korte films geschreven en geregisseerd. Hij werkte daarnaast als co-regisseur voor 2 televisieseries en een bioscoopfilm en bekleedde functies als opnameleider en locatiescout

Dit is een page.php pagina