Loods13 gaat verhuizen!

Op dit moment werken we hard aan de plannen voor een nieuwe locatie. De Flintstraat 29 zou nooit definitief zijn, vandaar dat artistiek directeur Eva Wortmann samen met zakelijk directeur Iris Offringa van meet af aan bezig zijn geweest met het realiseren van een andere locatie.

21 februari 2018

Het plan is om verschillende zeecontainers samen te smeden tot een gebouw waar een theaterzaal en verschillende leslokalen een plek krijgen. Een plek die dus voortdurend in beweging en ontwikkeling is, passend bij het karakter van Loods13. “Wij willen ons theater en de school graag vormen naar onze eigen ideeën,” licht Eva Wortmann toe. “Dit hebben we aan de Flintstraat ook gedaan en dit zetten we op de nieuwe locatie door.”

Theater is niet gebonden aan een gebouw en kan overal worden gespeeld. Eva en Iris hebben daarom een bevriende architect gevraagd om binnen dit concept mee te denken over een nieuw onderkomen voor Loods13. Een gebouw dat overal geplaatst en gemakkelijk verplaatst kan worden. Zolang het maar voor een langere periode en in Emmen is. “Loods13 is hier geworteld en werkt vanuit Emmen voor heel Drenthe, onze verhuizing heeft daar geen invloed op.” Loods13 hoopt voor langere tijd een nieuwe plek te vinden. De flexibele containerbouw zorgt ervoor dat Loods13 altijd mee kan veren met de ontwikkelingen in Emmen.

Mooie ideeën te over dus, maar ze kunnen realiseren is een tweede. Daarom onderzoekt Loods13 samen met de gemeente Emmen verschillende mogelijkheden: containerbouw of hergebruik van een leegstaand pand.