Thuis in Hoogeveen

Theatraal inburgeren in Hoogeveen

Hoe hebben Loods13 en de gemeente Hoogeveen het proces aangepakt? Kijk deze documentaire van het proces en de aanpak van Thuis in Hoogeveen. Aan het woord, Eva Wortmann, artistiek directeur Loods13, Maarten Smit, regisseur Thuis in Hoogeveen, Anno Wietze Hiemstra, wethouder participatie gem. Hoogeveen en Hendrik Jansen, werkcoach gem. Hoogeveen.

Twintig Syriërs zijn afgelopen september met Loods13 en de gemeente Hoogeveen gestart met het maken van hun eigen theater- en dinervoorstelling Thuis in Hoogeveen. Op  donderdag 1 december was de première aan de Piet Soerstraat 1 in Hoogeveen.

Artikel in de correspondent.

Reprise september 2017, Groningen in co-productie met het NNT.

In Thuis in Hoogeveen werkt Loods13 samen met zeven theatermakers, zij gaan op zoek naar de persoonlijke kracht en talenten van deelnemers zodat zij deze (her)ontdekken en leren inzetten in de Nederlandse samenleving. De deelnemers geven zelf de voorstelling vorm, schaven tijdens dit proces hun Nederlands bij en krijgen hulp om contact te maken met hun Nederlandse buurtgenoten. “Ik kan nu tenminste mijn Nederlands oefenen” en “Ik ben zo blij dat ik nu echt contact maak met Nederlanders”, zijn eerste reacties na de eerste werkdagen.

krant-van-hoogeveen-8-november

 

thuis-in-hoogeveen-banner

// ]]>