Scrooge, dé familievoorstelling tijdens Kerst

Wij zoeken enthousiaste acteurs voor onze familie-kerstvoorstelling!
Ben jij de Scrooge van Drenthe?

In december spelen wij Scrooge (A Christmas Carol) het begin van een nieuwe traditie in Emmen: ieder jaar maakt Loods13 met amateurspelers een familie-kerstvoorstelling. De repetities voor de eerste kerstvoorstelling starten in september. De spelers worden begeleid door professionele theatermakers. Dé kans om als amateurspeler in een professionele voorstelling te spelen.

Scrooge wordt hét kerstuitje van 2018 voor iedereen. Bij Kerst hoort eten. Voorafgaand aan de voorstelling gaan we daarom samen aan tafel. Noteer de data alvast in je agenda!

Wil jij deel uitmaken van de cast? Geef je dan op voor de audities op 23 en 24 juni! Enige theaterervaring is fijn, maar geen vereiste.  Leeftijd: 8 – 88 (of ouder).

Kosten voor meespelen in deze kerstvoorstelling zijn € 120,- p.p. De audities zijn gratis.

 


Scrooge

De vrek Scrooge heeft maar een doel in het leven: zoveel mogelijk geld verzamelen. Genieten kan hij er niet van, want aan geld uitgeven heeft hij een enorme hekel. Net als aan mensen die geen geld hebben. Voor die armoedzaaiers heeft de maatschappij gelukkig zo zijn eigen regelingen getroffen. Hoeft hij niet naar ze om te kijken.

Op  kerstavond krijgt hij bezoek van de geest van zijn reeds lang overleden compagnon Marley. Deze wordt in het hiernamaals gruwelijk gestraft voor zijn hebzucht en egoïsme en geeft Scrooge de kans om aan dit lot te ontkomen. Die nacht zal hij worden bezocht door drie geesten, die hem een spiegel zullen voorhouden. Scrooge beleeft de meest  vreselijke avonturen, maar wordt herboren wakker. Vanaf dan viert hij Kerst zoals het hoort: gul, goedlachs en omringd door de mensen die van hem houden.

A Christmas Carol is dé kerstklassieker van Charles Dickens. De voorstelling wordt gespeeld in het gloednieuwe theater van Loods13 in het oude dierenpark in Emmen.  De repetities starten in september.

Speeldata
19 december 20.00 uur try out
20 december 20.00 uur try out
21 december 20.00 uur première
22 december 20.00 uur
23 december 20.00 uur
24 december 20.00 uur
26 december 15.00 uur / 20.00 uur voorstelling
Credits
Regie: Renate Dokter
Artistieke leiding: Eva Wortmann
Productie: Loods13