Projecten

DSCN0995  DSCN0971   Dag Dwergen...

Eva Wortmann: Ik wil me niet alleen nog maar richten op theaterlessen met daarnaast een presentatie of voorstelling. Maar doelgericht werken naar een voorstelling en deze spelen op bijzondere locaties waarbij het publiek wordt geconfronteerd wat jongeren beweegt.”

Loods13 wil met haar projecten laagdrempelig theater maken door het publiek actief op te zoeken. Op deze wijze bereiken we een divers en breed publiek.

P1030311Abacus

Loods13 richt zich op projectmatig theater maken met een opleidingstraject geïnspireerd op de belevingswereld van jongeren en hun passie voor theater én Drenthe. Daarnaast wil Loods13 het theater brengen naar meer en wellicht bijzondere locaties in deze provincie.

Loods13 wil jongeren laten ervaren dat er meer is dan wat je in eerste instantie verwacht of kent. Juist in het onbekende en niet verwachte schuilt vaak een grote en ongekende energie. Loods13 wil bij jongeren deze energie aanboren en het lef stimuleren om buiten de bekende wegen te gaan.

Loods13 doet dit uit de overtuiging dat theater spelen en maken voor het grootste deel bestaat uit het mobiliseren van nieuwsgierigheid, lef en energie, om het onbekende te verkennen. Deze verkenningstocht is zowel proces- als resultaatgericht.

Tenslotte blijft de vraag naar het ‘Waarom’ de belangrijkste. Waarom sta je op het toneel? Wat heb je te vertellen? Loods13 laat spelers nadenken over het waarom en ervaren wat het met je doet om theater te maken. Expressie, verbeeldingskracht, spel en samenwerken zijn de centrale aandachtspunten in het maakproces.

Archief projecten